Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi gardróbmentő tippek

2010.10.16

Őszi gardróbmentő tippek - kevés pénzből trendin és melegen

A legnagyobb para talán nem is a suli beköszönte, sokkal inkább a hirtelen hideg és a kérdés: mit vegyek fel ebben a szezonban? Segítünk, hogyan válts szezont olcsón és hatékonyan!

 

Hogy mikre lesz szükséged, hogy átvészelhesd - és főleg kevés pénzből megoldhasd - az őszi váltást? A NEON csapata összeszedte szokásos tippjeit, és már sorolja is neked, hogyan szerezz örömet szüleidnek azzal, hogy nem nullázod le a családi büdzsét a ruhavásárlás irdatlan költségeivel is!

1. Esernyő vagy esőköpeny


Előbbi ezerféle lehet, és akár 500 forintból is vehetsz normális darabot. Utóbbi praktikus, mert kis helyen is elfér, és kész divatdiktátor lehetsz a segítségével. Előnye, hogy tovább tart, mint az esernyő, amit könnyen eltörsz, ha erős a szél: ha megfelelően gondozod, évekid is kiszolgál majd. Tipp: irány a kínai piac és a turkáló! Előbbin egy egyszínő, sztenderd darabotfillérekért vehetsz meg, utóbbiban pedig kuriózum-darabokat találhatsz szintén olcsón.

 

 

2. Gumicsizma


Sose volt ekkora trendje a vízálló lábbeliknek, mint idén! Ázsiai barátainknál ez is nevetségesen olcsó, és nemcsak divatos, de hasznos is: nem ázol át, nem fázol fel! Anyukád és nagymamád is rettentő boldog lesz, hogy végre valami okos dologra kérsz pénzt! Tipp: színe egyezzen a táskád és az ernyőd színével, valódi stílusikon leszel majd így!

 

 

3. Vastag, kötött pulcsi


A szezon alapdarabja, és nem csupán kabát alá felel meg, hanem enyhébb napokon akár dzseki helyett is bevethető! Tipp: ha nagymamád szokott kötni, és van fonala, amit szívesen látnál magadon, pillanatokon belül megköti neked azt a mintát, amit kinyomtatsz neki netről. Egyedi, olcsóbb és telis-tele van szeretettel!

 

4. Sapka, sál


Egy óriási sál néha fontosabb, mint egy dzseki: melegen tart, ha épp nincs nálad meleg felső. A hozzá illő sapka pedig nem ciki, sőt: nincs is annál szebb, amikor összhangban vannak a kiegészítőid. A füleid egészsége amúgy is többet ér, mint a hülye sztereotípiák, hogy sapkát csak az ovisok hordanak, ugye? Tipp: ha még a kesztyűdet is hozzájuk igazítod, a hatás fenomenális lesz!

5. Tavalyi dolgok


Ne hidd, hogy minden évben kötelező új gardróbot berendezned! Szedd elő a tavalyi cuccaid közül a még jó állapotban lévőket, és kicsit tuningold fel őket: kitűzők, mellények, felvarrók, egy-egy rávasalható strassz, flitter, stb! A kibolyhosodott ruhák megmentője a borotva: finoman borotváld le a bolyhokat, majd mosd ki őket: olyan, mintha most vetted volna őket!

6. Nyári ruhák téliesítése


Egy jó (nem spagettipántos) nyári ruhát bátran hordhatsz egy cicanadrággal vagy sima harisnyával hidegebb időben is, sőt! Ha egy semleges, minta nélküli (ún. basic) hosszú ujjú felsőt veszel alá, akár egész évben szolgálhat, időjárástől függően egyedül vagy felsőruházatként.

 

 

7. Basic ruházat

 

Az előző pontból egyenesen következik: végy 1-2 alap, egyszerű, minta nélküli hosszú ujjú felsőt, 1-2 cicanadrágot, vastag harisnyát és topot, amit atlétaként hordasz majd - nincs aza  hideg, ami kifogna rajtad, ha rendesen aláöltözöl! Ez persze nem jelenti azt, hogy nagymamisan kéne kinézned: válasz testhez simuló, elasztikus darabokat!

 

 

8. Új csizma


Egy-egy jól megválasztott kiegészítő feldobja és átváltoztatja az egész öltözékedet. Ha nincs pénzed millió új cuccra, fektess be egy jó cipő-táska párosba, így a régi ruháid is újnak fognak tűnni mellette, hisz a szép új darabok vonzzák majd magukra a tekintetet.