Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit akar igazából a pasi egy kapcsolatban?

2010.12.27
Ha a férfiakat megkérik, hogy írják le kedvesüket, óhatatlanul a szolgáltatásaival fogják jellemezni: jól főz, tisztán tartja a lakást, remekül bánik a gyerekekkel, jó barát, szexi feneke van, és így tovább. Ez azért van, mert a férfiakat kizárólag a nő szolgáltatásai és a külleme érdekli.

Ezzel szemben, ha egy nőt kérdeznek ugyanerről, akkor azt fogják felelni, hogy kedvesük remekül gondoskodik a családjáról, okos, jó a humora és az állása, szép háza van, és így tovább. Bizonyára azt gondolod, hogy kissé sekélyesnek, önzőnek írjuk le a férfiakat. Ám tudnod kell, hogy nem ez a célunk. Azt kívánjuk mindössze bemutatni, hogy a férfiak igényei és prioritásai lényegében egyszerűek, tehát ha a kellő időben kielégíted a kellő igényt, akkor az a férfi boldog lesz. Ha viszont úgy döntesz, hogy összehasonlítod a férfi „értékét” a nő „értékeivel”, és az összehasonlítás alapján ítélkezik felette, akkor örökös konfliktus és folyamatos boldogtalanság lesz osztályrészed.

Ha a nő tudomásul veszi, hogy a férfi párzási preferenciáit a biológia hatalmas, ellenállhatatlan ereje irányítja, akkor ki tudja dolgozni a megfelelő stratégiákat. Ha tudomásul vesszük, hogy milyen agyi programozás irányítja a férfiak viselkedését, jobban megértjük őket, és képesek leszünk kidolgozni a harcmodort, amellyel kezelhetjük a dolgot.


Mit akarnak igazából a férfiak?


Négy alapvető dolog an, amelyet a pasik minden időben elvártak a nőktől:

1. Szex
2. Alapszolgáltatások: étel, mosás, anyáskodás, stb.
3. Szeretet. A nő ne ismerjen a pasijánál fontosabbat.
4. Zavartalan együttlét.

Ilyen egyszerű ez. A férfiak ezen a négy szükségleten szűrnek át mindent, amit tesznek, vagy mondanak. Ha a nő felismeri, hogy a társa mikor mit akar, akkor játszva tud bánni vele. Csak az a baj, hogy ami a pasi listáján fontos, azt a nő valószínűleg érdektelennek vagy jelentéktelennek látja, és fordítva. Például ha a férfi késő estig dolgozik, ezt áldozatnak tekinti, hogy ételt és fedelet biztosíthasson a családjának, a nő viszont annak bizonyítékát láthatja benne, hogy a párját jobban érdekli a munkája, mint a családja.


Mit tesz meg egy férfi a szexért?


A pasi különböző dolgokat tesz meg a nőnek a szex kedvéért, és a nő nagyon jól tudja ezt. „Gyere velem vásárolni, építs nekem valamit, vigyél el moziba, vacsorázni, fesd ki a garázst”, stb. Honnan tudjuk, hogy mindezekért a pasik szexet várnak el fizetség gyanánt? Onnan, hogy ezt más férfi kedvéért nem teszik meg. És ha valaha is megteszik, szavak nélküli adósság keletkezik közöttük, amelyet előbb-utóbb törleszteni kell.


Ha egy nő váratlanul szakít egy nemtörődöm, figyelmetlen emberrel, az gyakran annyira megijed a női szolgáltatások megvonásától, hogy holtig tartó hűségről esküdözik, sőt akár meg is kéri a nő kezét, vagy azt mondja, hogy gyerekeket akar tőle. Mond mindent, ami ahhoz kell, hogy visszakapja az ellátást, vagy kiüssön a nyeregből egy vetélytársat. A férfiak szerencséjére a legtöbb nő el is hiszi ezt a szöveget. Ebből pedig az a tanulság, hogy a nő élvezze ki a szórakozást, amíg van, de ne higgyen el minden mesét.


A férfiak nem gondolkodnak kapcsolatban


A pasi agya imád mindent, aminek a vadászathoz, a szexhez és a térbeli mozgáshoz van köze. Ha jól belegondolsz, te is belátod, hogy a férfimagazinok sohasem közölnek olyan cikkeket, mint:
- Hogyan tervezzük meg az esküvőnket?
- Hogyan kell megőrizni egy nő hűségét?
- Hogyan válasszunk megfelelő ruhát?
- Hogyan találjuk meg az igazit?


Ezzel szemben inkább ilyen cikkeket közölnek az említett férfimagazinok:
- Hogyan keressünk rengeteg pénzt?
- Hogyan lesz kockás hasunk?
- Hogyan lehetünk csődörök az ágyban?
- Hogyan szexelhetünk rengeteget – rengeteg nővel?


A nők mindent elolvasnak, ami az emberekről és a kapcsolatokról szól. A könyvesboltok polcain rengeteg párkapcsolati könyv található, de szinte egy sem foglalkozik azzal, hogy mit gondolnak a nők, mert ez általában nem érdekli a férfiakat. Ők ugyanis csak annyit akarnak, hogy etessék, szeressék, szórakoztassák vagy hagyják békén őket. A férfiak főleg azért nem értenek a nőkkel való kapcsolatépítéshez, mert egyszerűen nem gondolkoznak el az ilyesmin, vagy ha mégis, akkor fölöttébb gyakran a visító kölykök, a pénztelenség, a kopaszodás, a nyaggatás, a pókhas és az örökös monogámia rémlik fel előttük. Nagy többségük – elsősorban a fiatalabbak – titokban olyannak látja a kapcsolatot, ami megakadályozza őt abban, hogy kihasználhassa az akár naponta is kínálkozó lehetőségeket. És itt nem csak szexre gondolunk. Nincs az a férfi, aki fel akarná maga mögött égetni a hidat, mert hátha… És mivel a férfiak így gondolkoznak, rémisztő olyanokat hallaniuk, hogy „holtomiglan-holtodiglan”.


A férfiak a szaporodási mutatóra hajtanak


Az ősembernek olyan asszony kellett, aki minél több gyereket tudott kihordani, ezt pedig két feltűnő tulajdonságból lehetett megállapítani: a fiatalságból és az egészségből. Mert minél fiatalabb egy nő, annál több gyereket szülhet. A mai férfiak az őseiktől örökölték, hogy a fiatalabb nőket szeretik, hiszen azoknak nagyobb a szaporodási mutatójuk. Most joggal kérdezed, hogy az a nő, aki már elmúlt 50 éves, és már nincs szaporodási mutatója, az magányra van ítélve? Nem. Ez azt jelenti, hogy az idősebb nőnek, akárcsak a fiatalabbaknak, adnia kell magára, ha meg akar maradni a párzási piacon. A pasikat mindig is vonzotta a fiatalos külső, függetlenül attól, hogy a nő „kikopott-e” már a gyerekszülésből, vagy sem.

Nincs nő, aki tisztességesnek, tapintatosnak, politikailag korrektnek vagy ésszerűnek tekinthetné ezeket a preferenciákat, de ezek akkor is léteznek. Ez a valóság, akár tetszik, akár nem. Ha azonban ismerjük a férfiak preferenciáinak eredetét, ha tudomásul vesszük, hogy elválaszthatatlanok a férfiagy programozásától, rögtön érthetőbb és könnyebben kezelhetőbb a viselkedésük.


Mit keresünk a tartós kapcsolatokban?


Álljon itt-e táblázat, hogy könnyebben átláthassuk, mit keres a nő és mit a férfi egy tartós párkapcsolatban:

 

A férfiak hosszú távú listája
A nők hosszú távú listája
Egyéniség Egyéniség
Vonzó arc Humor
Ész Érzékenység
Humorérzék Ész
Jó test Jó testHa összehasonlítjuk a két elvárást, látni fogjuk, hogy nagyon hasonlítanak: mind a kettőnél az egyéniség áll az első helyen. A fő különbség, hogy a nők olyan férfit akarnak, aki mindezek mellett érzékeny is, míg a férfiak fontosabbnak tartják, hogy a nő csinos legyen.

Van valami, amit a legtöbb nő nem tud: a férfiaknak két párválasztási listája van, míg a legtöbb nőnek csak egy. A nő, ha rövid tárva keres partnert, ugyanazokat a feltételeket szabja, mint a tartós kapcsolat esetén. A férfiaknak viszont van egy listája hosszú távra, és van egy rövidtávra, az alkalmi kapcsolatokhoz.

 

A férfiak rövidtávú listája
Vonzó arc
Jó test
Szép mell
Kerek fenék
Egyéniség
Mint láthatjuk, ez a lista elsősorban vizuális szempontokat tartalmaz, amelyek beindítják a hormonális tevékenységet, vagyis a rövid távú lista alaphangja a nemi vágy. Elsősorban a test listája ez, mert a férfi főleg vizuális, és elsőnek az arcot és a testet látja meg egy nőből. Sok nő ennek a rövidtávú listának megfelelően viselkedik, holott a férfiak csak az egyéjszakás kalandokban vagy az alkalmi szexben keresik ezeket a tulajdonságokat, nem pedig a tartós kapcsolatokban. A mélyen kivágott blúz, a vastag smink és a közönséges viselkedés mind-mind összhangban van a pasi rövidtávú listájával. Ezért van az, hogy a magukat így tálaló nők sok időt fecsérelnek a rövidtávú kapcsolatokra. Ha a nő tartós kapcsolatot akar, tanulmányoznia kell a férfi hosszú távú listáját, és annak megfelelően kell viselkednie. Ugyanakkor tudnia kell, mikor vesse be a rövidtávú listát a férfi azonnali figyelmének felkeltésére.


Miért lett ennyire vonzó a külső?


A pasik azért is akarnak vonzó nőt, mert az olyan, mint egy kirakat: mindenki látja belőle, hogy a férfi rendelkezik erőforrásokkal. A mutatós nő, akivel a fickó végigvonul, azt tanúsítja, hogy képes szert tenni ezekre az erőforrásokra. A vonzó nő egy kategóriába sorolható a drága műtárgyakkal, a gyors autókkal, az arannyal, a különböző címekkel, rangokkal, beosztásokkal, ennél fogva vonzóbbá teszi a férfit. Egy csúnya partner minden kultúrában leszállítja a férfi státusát, ám ennek ellentéte csekély, sőt semmiféle hatással nincs egy nő státusára, akkor sem, ha a férfi úgy fest, mint Mike Tyson egy rossz nap után.


Mit jelent a „vonzó”?


Azt jelenti, hogy a nő időt és fáradságot nem kímélve igyekszik a lehető legcsábítóbban tálalni az előnyeit és a minimumra csökkenteni a hátrányait. A vonzó nő minden pillanatban vonzó. Ne feledjük, a férfiakat nem az igazság hozza lázba, hanem az, amit látnak! A vonzó külső egyértelmű jele a jó egészségnek: a férfiak ezért tartották mindig is fontosnak a nő megjelenését.


Mit keresnek a férfiak a szépségben?


Az állatok nem ismerik a szépség fogalmát. Se kutya, se macska, se elefánt nem esett még ámulatba az alkonyodó naptól, vagy egy vízesés szépségétől. Nincsenek rút majmok, macskák vagy lovak. Ám tudják, hogy ha a nőstény tüzel, akkor meg kell veszni érte. A férfiak azért tartják sokra a női szépséget, mert ebből a nő reprodukciós képességeire lehet következtetni. A tiszta nőket világszerte vonzóbbnak tartják, a piszkosakat pedig visszataszítónak, mert a szenny közvetlen kapcsolatban áll a betegségekkel, amelyek csökkentik egy gyermek túlélési esélyeit.


És mi riasztja el a férfiakat?


Az a nő, aki örökösen a saját vélt tökéletlenségeiről nyafog, elriasztja a legtöbb férfit. Mint például:

- Túl vastag a combom.
- Túl nagy a fenekem.
- Narancsbőrös vagyok.
- Túl kövér/magas/alacsony vagyok.
- Csapzott, fénytelen a hajam.
- Túl kicsi/löttyedt a mellem.
- Utálom a nagy hasamat.

Ha a pasi együtt van egy nővel, általában azt látja belőle, ami vonzó, és nem veszi észre a hibáit. A nőket illetően a fickók többnyire nagyon egyszerű lények. Nem a női test mérete, vagy formája riasztja el őket, hanem a nő bizonytalansága, kisebbrendűségi érzése. Ráadásul annyira belefásultak már ezekbe a panaszokba, hogy ügyet sem vetnek rájuk. Ha egy pasi begerjed, a terhességi csíkok bársonyosak, bűbájosak lesznek, a vastag comb gyönyörű, a csapzott haj maga a tökély, ám a nő, aki a szépséghibáiról panaszkodik, az visszataszító. Ilyen egyszerű ez.