Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A női orgazmus titka

2010.10.16

Kéjes sikolyok: a női orgazmus titka

Míg a férfiak 95 százaléka "pöccre" működik, vagyis annyira nem tud rosszul sikerülni az aktus, hogy előbb-utóbb ne élvezzen el, a nők esetében kissé trükkösebbre vette a figurát a természet. Elképzelhető, hogy egy nő éveken át él kiegyensúlyozott nemi életet, mégsem jut a csúcsra soha, míg sokan csak a csiklóorgazmussal kötnek közelebbi ismertséget a hüvelyi kéjérzés helyett. Íme, néhány tipp a női orgazmuskészség növelésére!

orgasm
A magyarok 64 százaléka kielégítőnek véli orgazmusa intenzitását, amivel hazánk a jó középmezőnyig verekedte magát a leghepibb szexelők nemzetközi listáján. A pasik és a csajok Mexikóban (78%), Brazíliában (74%) és Hollandiában (73%) a legelégedettebbek az orgazmusukkal. De vajon létezik módszer, amely garantálja a csúcsraérkezést? Fix megoldás nincs, de a legtöbb dolog fejben dől el!

  • 1. Le a teljesítménykényszerrel!

Ne várj azonnal eredményt, és ne stresszeld magad, ha épp nem jön össze! Előfordulhat, hogy a nő nem tudja teljesen elengedni magát az együttlét alatt, ráadásul a a kezdetek kezdetén kevés az igazán könnyen egymásra hangolódó pár. A férfiak hajlamosak hiúsági kérdést csinálni abból, hogy párjuk csúcsra jutott-e, így néha akaratlanul is növelik szegény lány stresszfaktorát. Nem kell ebből ügyet csinálni és az orgazmus elmaradásának okát hosszú órákon át verbálisan firtatni, hiszen idővel jön az magától, ha megfelelőek a körülmények.

  • 2. Ne mondd, mutasd!

Ha már mindenképpen beszélsz az ágyban, a szexi, erotikus kiszólásokat preferáld, semmiképpen se oktasd a partnert a szavak szintjén. A legjobb, ha egyszerűen megmutatod, mi esik jól neked. Ebben semmi ciki nincs, hiszen néma gyereknek anyja se érti a szavát, ráadásul ahány ember, annyiféle (klisészótár 43. oldal).Így a tabuk is könnyebben oldódnak, még bizonyos dolgok körülírása zavarba ejtő lehet.

  • 3. Tarts előtte magányos főpróbát!

Ahhoz, hogy más felfedezze és megismerje a tested titkait, először neked kell maradéktalanul tisztában lenned azzal, mi esik a legjobban a szexben. Próbálj ki minél több dolgot, gátlások és elvárások nélkül, hiszen saját magad előtt semmi szégyellnivaló nincs. Külön pikáns adat, hogy a magyar nők egy jelentős része jobban szereti teljesen egyedül kényeztetni magát, mivel így könnyebben tud a csúcsra jutni. A Szexuális Jóllét kutatásban részt vevő válaszadók 26 százaléka könnyebben jut a csúcsra, ha egyedül van, mint mikor partnerével. Ők párjukkal kevésbé érzik élvezetesnek az együttléteket, ezért magányosan keresik a testi örömöket, várva a boldogabb beteljesülést. A csúcsrajutás reményében a magyar nők 30 százaléka heti rendszerességgel szerez magának örömet.

  • 4. Tapasztald ki a legelőnyösebb testhelyzetet!

Sok nő csak akkor képes az orgazmusra, ha végig a kezében tarthatja a dolgokat - ergó olyan pozitúrát választ, ami a kezébe adja a gyeplőt. A lovaglópóz és ennek változatai rendszerint segítenek, hiszen itt a hölgyek dönthetnek a behatolás mértékéről, szögéről és intenzitásáról, és a csípőmozgás erőssége is tőlük függ. Egy szeretkezés alatt nem érdemes két-három alkalomnál többször pózt változtatni, hiszen így marad a legtöbb idő ellazulni és kényelmesen elhelyezkedni.

par2