Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 női dolog, amit a férfiaknak észre illik vennie

2010.12.27

A férfiak nem csinálnak nagy ügyet belőle: reggel kigurulnak az ágyból és magukra kapnak valamit, ami éppen kezük ügyében van. A nők viszont hatalmas gondot fordítanak arra, hogy jól érezzék magukat a második bőrükben, és nem mellesleg csinosak akarnak lenni a férfiakat kedvéért is. Tessék nem elsiklani az erőfeszítéseik mellett!

 

Sarah Stefanson, az Askmen.com férfiportál újságírónője 10 olyan dolgot gyűjtött össze, melyeket szerinte a nők szeretnek, ha a férfiak észrevesznek rajtuk vagy körülöttük. Nem mindegyiket kell szóban direkt  kommentálni – írja -, olykor elég a ráutaló magatartás. A jutalom nem marad el.

Észrevenni a nőt

Afféle kis súgó a férfiak számára:

10. A cipők

Az Alon is hírül adta a közelmúltban annak a kutatásnak az eredményét, amely szerint a nők teljesen feleslegesen húznak magas sarkú cipőket: a férfiak egyszerűen nem vesznek róluk tudomást. Bár saját tapasztalataink ennek némileg ellentmondanak, nem árt, ha e tekintetben is figyelünk a részletekre. Egy magas sarkú cipőtől hosszabbak lesznek a lábak, kihangsúlyozza a feneket és előnyösebbé teszi az alakot. A férfiaknak nem illik elfelejteniük, hogy a magas sarkú cipőben egyensúlyozó nők miattuk áldozzák fel kényelmüket - és nem kevés pénzüket.

9. A humor

A legtöbb ember nagyon díjazza a humort, és hát - bármily hihetetlen - egy nő is lehet szellemes, vicces, humoros, olyan, aki elszórakoztatja a társaságot. Nem túlságosan megterhelő néha azt mondani neki, hogy „ma este igazán formában voltál” vagy egyszerűen csak őszintén és felszabadultan nevetni a humorán.

8. Ha más az illata

Ne feledjük, a párválasztásban jelentős szerepe van az illatoknak, és a nők a hétköznapokban is nagyon figyelnek rá, milyen illat passzol hozzájuk, milyen parfümöt használnak. Ha egy nő alapillata megváltozik, szereti, ha észreveszik. Nem kell nagy dologra gondolni, elég a régi bevált kérdés: „Új parfümöd van?”

7. Ha kitakarított

Egy nő akár egy egész napot is eltölthet az otthon rendbetételével. Ebben az esetben nem elég célozgatni, teljesen egyértelmű elismerő mondatokkal kell jutalmazni az erőfeszítést, és bizony az is jólesik a nőbek, ha megkérdezzük, hogy szeretne-e pihenésként egy kávét, egy pohár italt vagy egy lábmasszázst.

6. Ha tornázik

Mindegy hogy a súlyáért, az alakjáért vagy az egészségért mozog egy nő, a férfinak támogatni kell a tevékenységet. Elkísérni, elvinni autóval vagy elémenni a fitneszteremhez, beszélni vele az edzésekről. És ha látszanak az első eredmények, nem szabad fukarkodni a hízelgő szavakkal. Ha elismerően azt mondjuk egy nőnek, hogy milyen jó lett az alakja, az számára afrodiziákumként hat.

Észrevenni a nőt

5. Ha gyantáztat

Bár hajlamosak vagyunk nem tudomásul venni, de igenis, a gyantázás kellemetlen és fájdalmas művelet, melyet a nők csak a maguk kedvéért soha csinálnának. Örömet akarnak okozni a férfiaknak. Ezt nemcsak tudni kell, de mindenképpen díjazni is. Sok sima és intim érintéssel, simogatással, puszival.

4. Ha felöltözik

Ahogy a bevezetőben utaltunk rá, egy nő másként tekint az öltözködésre, mint egy férfi. Ez számára fontos esemény, afféle művészet. Akár órákba is kerülhet, amíg elégedett lesz ruhájával, cipőjével, hajával, táskájával és sminkjével. Nem elég türelmesnek lenni, a végeredményt látva néhány hízelgő szó is kívánatos.

3. Ha készül az alkalomra

Vegyük észre, ha egy nő fontosnak tart egy eseményt és erőfeszítéseket tesz a megfelelő környezet és hangulat kialakítására: különleges ételeket tálal, az italokat ízléses poharakba tölti, gyertyát gyújt a hálóban vagy a fürdőszobában. Az észrevétel legjobb jelzése, ha legközelebb a férfi gyújt gyertyát …

2. Új hajviselet

A nők számára állandó téma és munka a hajviselet. Folyamatosan kell mosni, vágni, színezni, festeni, melírozni, göndöríteni, egyenesíteni, fésülni stb. Ha új fazont csináltat magának egy nő, minimum kijár a „De jó lett a hajad!” megjegyzés.

1. Új fehérnemű

Ahhoz meglehetősen szórakozottnak vagy ostobának kell lennie egy férfinak, hogy ne vegye észre a nőn az új fehérneműt, de észrevenni és gyorsan eltávolítani ez esetben nem elég. Tessék figyelmesen megszemlélni, megtapogatni és megcsodálni.